Over mij

Maak kennis met Martijn, een vaardige en ervaren pentester met de zeer gewaardeerde OSCP-certificering. Met een uitgebreide technische achtergrond en een talent voor creatieve probleemoplossing is Martijn een waardevolle aanwinst voor elk cybersecurity-team.

De missie van mij als een ethische hacker is het identificeren van kwetsbaarheden in computersystemen, netwerken en softwaretoepassingen, om organisaties te helpen hun beveiliging te verbeteren en cyberaanvallen te voorkomen. Ethische hackers, ook wel bekend als "white hat" hackers, gebruiken dezelfde technieken en tools als kwaadwillende hackers, maar met als expliciet doel om organisaties te helpen zichzelf te beschermen tegen cyberdreigingen.

Ethische hackers worden doorgaans door organisaties ingehuurd om "penetratietesten" of "pen tests" uit te voeren - een gesimuleerde aanval op hun systemen om zwaktes te identificeren die door hackers kunnen worden misbruikt. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het evalueren van de algehele beveiligingshouding van een organisatie, het identificeren van gebieden die verbetering behoeven, en het aanbevelen van oplossingen om beveiligingsproblemen aan te pakken.

De missie van een ethische hacker is ervoor te zorgen dat de kritieke gegevens, systemen en netwerken van een organisatie veilig zijn en te helpen voorkomen dat gegevensinbreuken en andere cyberaanvallen plaatsvinden die aanzienlijke schade kunnen veroorzaken aan de organisatie en haar belanghebbenden. Ze moeten zich ook houden aan een strikte gedragscode en zich te allen tijde op een verantwoorde en professionele manier gedragen.

De visie van mij als ethische hacker is het creëren van een veiliger digitale wereld door het identificeren van kwetsbaarheden in computersystemen, netwerken, en softwaretoepassingen, en het helpen van organisaties om hun beveiligingsmaatregelen te verbeteren. Ethische hackers streven ernaar om cyberaanvallen te voorkomen, gevoelige gegevens te beschermen en kritieke infrastructuren te beveiligen tegen kwaadwillende actoren. Bovendien streven veel ethische hackers ernaar om het bewustzijn over cybersecurityrisico's te bevorderen en individuen en organisaties voor te lichten over de beste praktijken voor online veiligheid en beveiliging.

Resume
You can find my resume in below link:
Resume-Martijn-Kamminga

Maak kennis met het eenmans-team

Martijn's reis naar het worden van een ethisch hacker was geen gemakkelijke, maar het was een droom die hij met vastberadenheid en toewijding nastreefde. Hij had jarenlang gestudeerd en hard gewerkt om het felbegeerde OSCP-certificaat te behalen, dat binnen de hoogste kringen werd beschouwd als een buitengewone prestatie. Zijn expertise als pentester was niet te onderschatten, en hij was trots op wat hij had bereikt.

Maar naast zijn passie voor cybersecurity is Martijn ook een toegewijde vader. Hij heeft drie prachtige kinderen, van 14, 13 en 7 jaar oud, en zijn liefde voor hen kent geen grenzen. Martijn hanteert een eerlijke co-ouderschapsregeling, waarbij de kinderen afwisselend een week bij hem zijn. Hij koestert de tijd die hij met hen doorbrengt, deelt in hun vreugde en speelt een cruciale rol in hun groei en ontwikkeling.

In oktober 2023 besluit Martijn ook te werken aan zijn fysieke en mentale gezondheid. Hij begint met sporten in de sportschool en streeft ernaar zijn lichaam in topconditie te houden. Tegelijkertijd reflecteert hij op zijn leven en zoekt hij nieuwe levensdoelen en uitdagingen. Hij realiseert zich hoe gezegend hij is met een gelukkig gezinsleven, sterke banden met familie en vrienden, en een gevarieerd en bevredigend bestaan.

Martijn heeft uiteenlopende interesses, waaronder zijn liefde voor muziek. Hij geniet van een breed scala aan genres, van Blues en Rock tot Country en Nederlandstalige muziek. 's Avonds kan hij ontspannen en zijn zorgen vergeten terwijl hij luistert naar zijn favoriete nummers. Hij heeft ook een zwak voor films en series die niets met zijn vakgebied te maken hebben, maar vol zitten met sluwheid en fantasie, zoals de wereld van Star Trek. Dit is zijn manier om te ontsnappen aan de alledaagse stress en zijn geest te voeden met inspiratie en idealen van respect en samenhorigheid.

Hoewel Martijn een zachtaardig persoon is die geen kwaad wil doen, kan hij soms scherp uit de hoek komen. Achteraf realiseert hij zich vaak dat hij de dingen anders had kunnen aanpakken. Gelukkig is hij bereid om te leren van zijn fouten en streeft hij altijd naar het juiste. Zijn hart zit altijd op de juiste plaats, en hij zoekt harmonie in zijn relaties en interacties met anderen.

In deze nieuwe levensfase is Martijn voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen om te groeien. Hij is zelfkritisch en neemt feedback serieus, en hij geniet van het gevoel van voldoening als hij zijn doelen bereikt. Op het werk is hij een teamspeler die volledig opgaat in zijn rol als pentester. Samen met zijn collega's streven ze naar perfectie, en hun toewijding wordt beloond met lof en erkenning.

Martijns leven is een evenwichtige mix van passie voor zijn werk, liefde voor zijn kinderen en familie, ontspanning met muziek en entertainment, en de voortdurende zoektocht naar persoonlijke groei. Hij omarmt elke dag met enthousiasme en is vastbesloten om het beste uit zichzelf te halen, zowel professioneel als persoonlijk.
Image

Martijn Kamminga

Neem vrijblijvend contact op

Als je vragen hebt over mij, mijn vaardigheden of de informatie op de website, neem dan gerust contact met me op. Klik op de knop om een e-mail te sturen.